Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΕΛΛΑ ΣΠΑΝΟΥ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΣΠΑΝΟΥ 


  • ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Στέλλα Σπανού γεννήθηκε στην Χαλκιδική και έζησε από τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια ζει στην Ξάνθη.
Επαγγελματικά ως πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, εργάσθηκε επί σειρά ετών σε μεγάλες τουριστικές μονάδες της Χαλκιδικής, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε Διευθύντρια της Εταιρίας Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία παρουσίασε αξιόλογο έργο στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με τις γαστρονομικές συνήθειες.
Συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης προώθηση ακριτικών  περιοχών  αγροτουρισμού από Γάλλους συμβούλους-στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού της Γαλλίας.
Έχει  λάβει μέρος ως υπεύθυνη αποστολής, για λογαριασμό της Περιφέρειας Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης και της Αναπτυξιακής εταιρίας Ξάνθης, στις Διεθνείς Τουριστικές εκθέσεις Ουτρέχτης, Πράγας, Μονάχου, Λονδίνου,Μιλάνου, Βιέννης .

Συνεργάσθηκε  με την εταιρία τηλεοπτικής παραγωγής C.A.T.V. του Ισραήλ για την πραγματοποίηση γυρισμάτων, γαστρονομικού αφιερώματος από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για τηλεοπτικά δίκτυα 15 χωρών της Μεσογείου και της Ιαπωνίας.
Η Στέλλα Σπανού ηταν  συνεργάτης  της  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από τοτ 2004 έως 2008  με αρμοδιότητες στους τομείς της οργάνωσης εκδηλώσεων και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας.
Είναι μέλος του Διεθνούς και του Ελληνικού « Συνδέσμου Γυναικών στον Τουρισμό ». Μιλά Αγγλικά, Ιταλικά.
Ήταν υπεύθυνη της οργάνωσης της προβολής των τοπικών διατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Α.ΜΘ στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας 2004.
Οργάνωσε, ως συνεργάτης της παραγωγής, της τηλεοπτικής εκπομπής γαστρονομίας του MEGA«Μπουκιά και συχώριο» με τον Ηλία Μαμαλάκη, στο εύρος των πέντε Νομών της  περιφέρειας.

Ως σύμβουλος γαστρονομίας επιμελήθηκε  το γεύμα με παραδοσιακές τοπικές συνταγές, στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης στο Ξενοδοχείο KING GEORGE στην Αθήνα.
Συμμετείχε ως μέλος των αποστολών, την προώθηση και προβολή των τοπικών διατροφικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας στην έκθεση ΔΕΤΡΟΠ και σε πολλές εκθέσεις του εξωτερικού.
Συνεργαστηκε με τη Μυρσίνη Λαμπράκη για το βιβλίο της ελληνική γαστρονομία παρέχοντας  φωτογραφίες ανθρώπων-προϊόντων - συνταγές μέσα από την καταγραφή της και την έρευνα που έκανε για τη γαστρονομία της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης .
Συμμετείχε στο sani gourmet festival 2008 μαγειρεύοντας – και παρουσιάζοντας τη κουζίνα της Χαλκιδικής σε διεθνείς   chef  και σε δημοσιογράφους γεύσεις της Ελλάδος .
Επιμελήθηκε την παρουσίαση  της ελληνικής κουζίνας -γαστρονομίας στο  τριήμερο εκδηλώσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο ART HOUSE GALLERY HOTEL για το διπλωματικό σώμα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων  πολιτιστικής πρωτεύουσας στη Δαμασκό  της Συρίας.
Έχει οργανώσει στο 1 φεστιβάλ γεύσεων τοπικών προϊόντων στο Νομό Καβάλας (για τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ)στις 13-14/9 με μεγάλη επιτυχία και με συμμέτοχες  30 πολιτιστικών συλλόγων και 50 επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση προϊόντων πρωτογενούς τομέα.
Έχει οργανώσει επίσης και το 2 φεστιβάλ γεύσεων τοπικών προϊόντων στο Νομό Καβάλας (για τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ) στις 29-30 /5  με μεγάλη επιτυχία με πολλά μαγειρέματα μαζι με διαφόρους chefs .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου