Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Βιβλιοκριτική: Στο Άγιον Όρος - Αδαμαντία Αλατάρη

    Το σημερινό άρθρο είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Πρόσφατα τελείωσα ένα παιδικό θρησκευτικό βιβλίο που αφορά το Άγιον Όρος. Παρακάτω θα διαβάσετε την κριτική μου. Ελπίζω να σας αρέσει.

Υπόθεση: 
Μερικές μέρες στο περιβόλι της Κυρά Παναγιάς... Όπου γυρίσει το μάτι σου, τη βλέπεις παντού! Πορταΐτισσα στην Ιβήρων, Γερόντισσα στην Παντοκράτορος, Γλυκοφιλούσα στη Φιλόθεου, Κουκουζέλισσα στη Λαύρα...
Μια γαλήνη, γεμάτη Χάρη κι ευωδιά, ανακατεύεται στον αέρα. Το καταλαβαίνεις κι εσύ μαζί με τους άλλους προσκυνητές.
Οι έγνοιες καταλαγιάζουν, οι σκέψεις γαληνεύουν... Άλλωστε ο εσπερινός, το απόδειπνο, η βραδινή ακολουθία βάλσαμο ρίχνουν στην ψυχή σου.
Βαδίζοντας στα αγιορείτικα μονοπάτια, προσκυνώντας μοναστήρια και μακρινά κελιά, πλησιάζεις πιο κοντά σ' Αυτόν που αναζητάς, στον Κύριο και Πλάστη σου, στον Δημιουργό σου.
Ελπίζοντας, όταν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα κι αφήσεις αυτόν τον κόσμο και πας σε κόσμο... ομορφότερο, να σε αναγνωρίσει, γιατί ήδη Του είσαι γνωστός, σαν διαβάτης των μονοπατιών του Αγίου Όρους, των μονοπατιών... του Ουρανού!
Θυμήσου με... 

Άποψη: 
Πρόκειται για ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο που μιλά για την πίστη στο Θεό και μαθαίνει τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους την αγάπη Του. Δείχνει πόσο κοντά στους εφήβους είναι ο Θεός και πόσο η νεολαία θα πρέπει να Τον πλησιάσει για να λυτρωθεί, να απαλλαχθεί από τους φόβους και τις ανησυχίες της και να ζήσει μια ζωή με αγάπη και γαλήνη έχοντας στήριγμα πάντα τον Θεό. Η όμορφη εικονογράφηση κάνει το βιβλίο ακόμη πιο ενδιαφέρον. Προσελκύει και εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους τόσο με την απλότητα της γραφής της κυρίας Αλατάρη όσο και με την όμορφη εικονογράφηση. Η συγγραφέας γνωρίζει τον κατάλληλο τρόπο με τον οποίο θα κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών της ενώ παράλληλα καταφέρνει να μυήσει τον κόσμο στην "αγκαλιά" του Θεού. Το συγκεκριμένο βιβλίο πρόκειται για ένα υπέροχο και ευχάριστο ανάγνωσμα που αξίζει να διαβαστεί από όλους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική

Εσείς τι διαβάζετε αυτή την περίοδο; Ανυπομονώ να διαβάσω τα σχόλιά σας.
Καλά να περνάτε όπου κι αν είστε και μη ξεχνάτε να έχετε πάντα συντροφιά στις διακοπές σας ένα καλό βιβλίο.
Μέχρι το επόμενο άρθρο να είστε όλοι καλά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου