Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ελένη Σβορώνου - Συγγραφέας


Ελένη Σβορώνου Συγγραφέας

Η Ελένη Σβορώνου είναι Φιλόλογος, με ειδίκευση  στην Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς  από το Πανεπιστήμιο του Birmingham (1993). Από το 1994 εργάζεται στο WWF Ελλάς, συντονίζοντας την εθελοντική εργασία, το παιδικό τμήμα της οργάνωσης, το Panda Club και προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Σήμερα είναι υπεύθυνη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης που σχεδιάζει, παράγει και εμψυχώνει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με το ευρύ θέμα «Οικολογικό Αποτύπωμα και Καθημερινότητα» και ειδικότερα θέματα: κλιματική αλλαγή, γεωργία-διατροφή-περιβάλλον και δάσος.
Έχει εκδώσει 14 παιδικά βιβλία (Το Πάντα, Αρχαία Αθήνα, Στα Ίχνη του Ιάσονα, Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Ερευνητές και Ο Τζιτζικο-Περικλής Μεγάλος Συνθέτης της Ελλάδας, ο Τζιτζικο-Περικλής Υπουργός Φύσης και ο Τζιτζικο-Περικλής και η Πέμπτη Εποχή από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, η τετραλογία Ιστορίες για τα Σκουπίδια, Πίσω στο Δάσος μου, Ένα Δελφίνι στο Σαλόνι μας και Ηλεκτρικές Ιστορίες, καθώς και το μαθητικό ημερολόγιο-ιστορία 2010 Αποστολή Πλανήτης Γη από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, Πότε θα γίνω καλά; έκδοση της Olvos Science, και Σώστε τη Γοργόνα, από τις εκδόσεις Δίπτυχο) ενώ αρθρογραφεί τακτικά στην παιδική εφημερίδα Ερευνητές. Διηγήματά της ενήλικης λογοτεχνίας έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικό έργο των εκδόσεων Μίνωας και στο περιοδικό (Δε)κατά. Διδάσκει δημιουργική γραφή με θέμα το Παιδικό Βιβλίο στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Έχει συντονίσει τον Κύκλο Οικολογίας και έχει διδάξει το μάθημα «Οικονομία και Περιβάλλον» στο Λύκειο της Σχολής Μωραϊτη (2007-08).
Έχει ασχοληθεί  και έχει γράψει μελέτες και άρθρα  για τον οικοτουρισμό και την  ήπιο τουρισμό. Έχει εμπειρία, τέλος, στον συντονισμό εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.  
Στοιχεία επικοινωνίας:
Ελένη Σβορώνου
WWF Ελλάς 
Φιλελλήνων 26 105 58 Αθήνα
Τηλ. 210 33 14 893
e.mail: e.svoronou@wwf.grglobizz@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου