Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τα βιβλία του μήνα από τον Ψυχογιό

Γεια σας κορίσια μου γλυκά. Σήμερα θα μιλήσουμε για βιβλία και μάλιστα για ενδιαφέροντα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μαζί με το καφεδάκι μας.
Πρόσφατα έπεσαν στα χέρια μου βιβλία, πολλά βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός. Δεν πρόλαβα να τα διαβάσω όλα ( έχω αρχίσει ένα όμως ) αλλά είμαι εδώ για να σας προτείνω βιβλία που πρόσφατα κυκλοφόρησαν και έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές. Θα σας γράφω λοιπόν κάτω από κάθε βιβλίο και τις κριτικές που βρήκα στο ίντερνετ.


1) Ιόλη - Μαρία Τζιρίτα


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κανέναν δεν ξεχνώ. Ούτε τους ζωντανούς, ούτε τους πεθαμένους. Τον παππού σου, τον Παντελή, τη γιαγιά Ιόλη…. Όλοι τους κάτι μου έδωκαν, κάτι μου πήραν. Μα μη γελιέσαι κόρη μου… Αν γραφότανε ποτές ένα βιβλίο για τη δική μου ζωή, έναν τίτλο θα είχε, έναν και μόνο. Μια λέξη μοναχά… Ιόλη

Όλη της η ζωή πέρασε μπροστά από τα μάτια της τη νύχτα εκείνη… Σε κάθε στιγμή, σε κάθε περίσταση, σημαντική κι ασήμαντη, η γιαγιά της βρισκόταν δίπλα της. Και τότε η Ιόλη συνειδητοποίησε ότι σε όποια εικόνα κι αν έβλεπε τον εαυτό της, σε κάθε ηλικιακή της περίοδο, είχε γύρω της δυο τεράστιες φτερούγες που την έκαναν να νιώθει σιγουριά και ζεστασιά. Ναι, ήταν φτερούγες, δεν έκανε λάθος. Λευκές, απαλές φτερούγες, σαν αυτές που έχουν οι άγγελοι…
Πώς το ’κανε αυτό το θαύμα η γυναίκα αυτή; Ένα κορίτσι που δεν είπε καμία φορά τη λέξη «μαμά» να μη νιώσει ποτέ την έλλειψή της; Πόσο μοναδικός, πόσο ιδιαίτερος άνθρωπος ήταν η κυρα-Αγγέλω; Όσες ζωές κι αν περνούσε μαζί της η Ιόλη, ποτέ δε θα της έφταναν. Κι όσα ευχαριστώ κι αν της έλεγε, ποτέ δε θα ήταν αρκετά…

Κριτικές: 

Συγκλονίστηκα από τις πρώτες σελίδες του...Αληθινό και τόσο ζωντανό που κάθε λέξη γινόταν εικόνα στα μάτια μου την ώρα που το διάβαζα...Πλήθος συναισθημάτων που σε κατακλύζουν σε κάθε σκηνή της ιστορίας. Πόνος, θυμός, παράπονο, χαρά, αγάπη, μίσος, όλα στον υπέρτατο βαθμό!!! Άλλο ένα αριστούργημα από την Μαρία Τζιρίτα! Συγχαρητήρια και πολλές ευχές για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!!!!!
Το νέο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα με καθήλωσε! Η δύναμη που αντλούσε η γιαγιά Αγγέλω για να μείνει δυνατή για την Ιόλη με συγκλόνισε! Δεν μπορώ να πω παραπάνω για να μην αποκαλύψω την συνέχεια αν και με δυσκολία κρατιέμαι..Θα σταθώ σε μία φράση της γιαγιάς Αγγέλως: «Να ποτίζουμε συχνά τα λουλούδια της καρδιάς μας για να μην μαραθούν!». Αν όλοι εμείς την κάνουμε πράξη τότε ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος και οι αντιξοότητες που τώρα αντιμετωπίζουμε θα φαίνονται αμελητέες. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό στην ζωή μας από την Αγάπη και την Υγεία βέβαια. Μαρία Τζιρίτα ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την εμπειρία του ταξιδιού που μου έδωσες διαβάζοντας την ΙΟΛΗ ΣΟΥ!
Μόλις έχω τελειώσει την ΙΟΛΗ σας. Δεν έχω λόγια. Ακόμα ένα αριστούργημα σας με έχει καθηλώσει. Πω πω θάρρος και δύναμη που είχε η Αγγέλω μέχρι το τέλος της. Αυτό τ θάρρος και αυτή τη δύναμη χρειαζόμαστε και μεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Γενικά όλοι οι ήρωες των βιβλίων σας είναι παράδειγμα προς μίμηση. Σας περιμένουμε στη Κύπρο. Χίλια μπράβο!!!

2) Η εκδίκηση έσταζε μέλι - Φανη Πανταζη


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Μαρουσώ, ένα πλάσμα χαρισματικό κι ευλογημένο που σκορπούσε απλόχερα την αγάπη, χτυπήθηκε από μοίρα τραγική. Άντεξε την ορφάνια. Άντεξε και τον βιασμό. Όταν όμως ήρθε η στιγμή της πιο αδυσώπητης δοκιμασίας, η ζωή της πέρασε στα σκοτεινά μονοπάτια του μίσους και της εκδίκησης για την ευτυχία που της έκλεψαν.

Και τότε, από άγγελος της αγάπης γίνεται τιμωρός και δε διστάζει να πουλήσει την ψυχή της στον διάβολο προκειμένου να εκδικηθεί εκείνους που της άρπαξαν ό,τι πολυτιμότερο είχε στη ζωή, και στέγνωσαν την καρδιά της. Η μέλισσα, που μέχρι τώρα έδινε μόνο μέλι, ετοιμάζει το φονικό κεντρί της.

Όταν θα συναντηθεί με την Αννέζα, το γλυκό κορίτσι που ερωτεύτηκε τον Κωσταντή κι έκανε μαζί του όνειρα, το πεπρωμένο θα τους παίξει παιχνίδια δύσκολα κι απρόβλεπτα.

Τι είναι αυτό που συνδέει τελικά τις δύο γυναίκες; Θα γίνουν φίλες ή εχθρές; Πώς θα αντιδράσουν όταν φτάσει η γλυκιά στιγμή της εκδίκησης;

Κριτικές: 

Καταπληκτικό βιβλίο! Tο διάβασα μονορούφι! Ωραία πλοκή κ ενδιαφέρουσα, καλογραμμένο κ με πλοκή που δεν είναι αναμενόμενη κ. Πανταζή συγχαρητήρια είναι το πρώτο σας βιβλίο που διάβασα και σίγουρα θα διαβάσω και άλλα... συνεχίστε έτσι την καλή δουλειά.
Υπέροχο. Το Καλύτερο Βιβλίο Της Κ.Πανταζή. Μπράβο! Μπράβο! Διαβάζεται με μια ανάσα. Έχει απρόβλεπτη πλοκή, είναι τέλειο!
Καλογραμμένο όπως και όλα τα βιβλία της. Το διάβασα με μια ανάσα... ωραίο, γρήγορο, δεν σε κουράζει και δεν είναι αναμενόμενο. Αν και θα ήθελα ένα πιο κακό τέλος. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Μόλις τελείωσα το βιβλίο και μου άρεσε πολύ. Το βιβλίο μας δείχνει και την αδίστακτη πλευρά που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος..

3) Το μονοπάτι των Αρωμάτων - Κριστινα Καμπονι


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Έλενα δεν εμπιστεύεται κανέναν. Δεν αισθάνεται σίγουρη για τίποτα και δεν πιστεύει πια στον έρωτα. Μόνον όταν δημιουργεί τα αρώματα καταφέρνει να ξεφύγει από τις ανασφάλειές της. Μόνον όταν τυλίγεται από τα αρώματα των λουλουδιών, των μυρωδικών και των μπαχαρικών ξέρει πώς να νικήσει τους φόβους της. Για κείνη, τα αρώματα είναι το μονοπάτι προς την καρδιά των ανθρώπων. Αποκαλύπτουν μύχιες σκέψεις κι επιθυμίες: η ίρις δίνει πίστη κι η μιμόζα ευτυχία∙ η βανίλια προστατεύει και το αμμόχορτο δίνει δύναμη να συνεχίζεις.

Από την αρχή, από τότε που έφυγε η μητέρα της, η Έλενα έμαθε να είναι γενναία. Τώρα είναι είκοσι έξι χρόνων και η μοίρα συνεχίζει να τη δοκιμάζει, αλλά το χάρισμά της τής δείχνει το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει. Είναι ένα μονοπάτι που θα την οδηγήσει στο Παρίσι και σε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της πόλης, εκεί όπου τα αρώματα φτιάχνονται ακόμα σύμφωνα με την αρχαία τέχνη των αρωματοποιών.

Μέσα σε λίγο διάστημα, οι δημιουργίες της Έλενας θα κερδίσουν τους πάντες, αφού έχει τη μοναδική ιδιότητα να αντιλαμβάνεται και να ικανοποιεί επιθυμίες. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει ακόμα να δημιουργήσει το εκχύλισμα που θα της δώσει το δώρο της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης με το παρελθόν.

Ένας άνδρας κρατάει το κλειδί της καρδιάς της: ο Κάιλ. Μόνο εκείνος μπορεί να επουλώσει τις πληγές της, μια και καταλαβαίνει πόσο εύθραυστο είναι ένα λουλούδι και ξέρει πώς να το προστατεύσει και να το αγαπήσει. Γιατί, κάτω από τη ζεστασιά του ήλιου, ακόμα κι ο πιο αδύναμος σπόρος βρίσκει τη δύναμη να ανθίσει.

4) Έγκλημα στην αρχαία Ολυμπία - Θάνος Κονδύλης



Λίγα λόγια για το βιβλίο

432 π.Χ. Ο Αλέξανδρος ο Αθηναίος, αριστοκράτης και ανώτατος δικαστικός, μεταβαίνει στην Αμφίπολη με εντολή να ελέγξει τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος της νέας αποικίας των Αθηναίων στη Μακεδονία.
Κάποια μέρα δέχεται πρόσκληση από έναν φίλο του να παραστεί σε διήμερο συμπόσιο σε μια τεράστια βίλα έξω από την πόλη. Εκεί θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και μια όμορφη δούλα, την Ευμορφία, που θα τον ερωτευτεί. Για δυο μέρες θα αφεθεί στη διασκέδαση και στον έρωτα, όμως την επομένη θα τον ξυπνήσουν ουρλιαχτά απελπισίας και κραυγές πόνου. Θα σπεύσει και θα βρεθεί μπροστά στα πτώματα κάποιων συνδαιτυμόνων του. Αμέσως θα ξεκινήσει εντατικές έρευνες και ανακρίσεις.
Πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ότι αρκετοί είχαν σοβαρότατα κίνητρα για να διαπράξουν φόνο και να επωφεληθούν με διάφορους τρόπους. Αυτό όμως που ο Αλέξανδρος δεν υποπτεύεται είναι ότι ο δολοφόνος τον παρακολουθεί συνεχώς και, παραδόξως, οδηγεί τα βήματά του. Προς τα πού άραγε; Στον θάνατό του;
Η αρχαία Αμφίπολη ξαναζεί μέσα στις σελίδες αυτής της ιστορίας μυστηρίου και έρωτα με καταιγιστικούς ρυθμούς δράσης και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Κριτικές:

Τι βιβλίο είναι αυτό... ΤΙ ΒΙΒΛΙΟ! Όσα δεν ήξερα για την αρχάια Αμφίπολη, μου τα έδωσε μαζεμένα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το μπλέξιμο της ιστορίας. Και οι χαρακτήρες…μα τίποτα δεν είναι δεδομένο, όπως στην πραγματική ζωή. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από τον Κύριο Κονδύλη. Μπράβο και πάλι. Πάω να πάρω και το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Θα το διαβάσω το καλοκαίρι.
Ίσως το καλύτερο αστυνομικό του κυρίου Κονδύλη ever. Απίστευτο το πόσο καλά γνωρίζει την αρχαία Ελλάδα. Με κράτησε στο πόδι όλο το βράδυ. Δεν βρήκα το δολοφόνο, όσο και να προσπάθησα. Κι όμως ήταν εκεί, μπροστά στα μάτια μου. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Αξίζει να γίνει και ταινία, ΣΙΓΟΥΡΑ!!!

5) Το κορίτσι του τρένου - Πολα Χοκιινς


Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ
Η Ρέιτσελ παίρνει το ίδιο τρένο κάθε πρωί. Ξέρει ότι θα σταματήσει στον ίδιο σηματοδότη, την ίδια ώρα, και θα αντικρίσει τα ίδια σπίτια δίπλα στις ράγες. Αρχίζει, μάλιστα, να νιώθει οικεία με το ζευγάρι που ζει σ’ ένα από αυτά. «Τζες» και «Τζέισον» τους αποκαλεί. Η ζωή τους, στα δικά της μάτια, είναι τέλεια. Μακάρι να μπορούσε και η Ρέιτσελ να είναι τόσο ευτυχισμένη.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Και μια μέρα βλέπει κάτι που τη σοκάρει. Κρατάει μόλις μία στιγμή μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το τρένο, αλλά είναι αρκετό. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Τώρα η Ρέιτσελ έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος της ζωής που παρακολουθούσε από μακριά. Τώρα ήρθε η ώρα να το καταλάβουν κι εκείνοι: είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κορίτσι του τρένου…

Ένα καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ, στα χνάρια των επιτυχιών Το κορίτσι που εξαφανίστηκε και Αμνησία.

Κριτικές:
Αδύνατο να το αφήσεις από τα χέρια σου... Ένα γρήγορο, έξυπνο θρίλερ, με μια διασκεδαστική, και με ελαττώματα, ηρωίδα.
Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε, ετοιμαστείτε να πάθετε εμμονή... ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ τρέχει με φρενήρη ταχύτητα, σαν το όχημα του τίτλου. Είναι από εκείνα τα βιβλία που, μόλις τα τελειώνεις, τα προτείνεις σε όποιον ξέρεις, ώστε να έχεις κάποιον να μοιραστείς την εμμονή σου και να ξαναζήσεις το συναίσθημα.
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ έχει τόσο σασπένς, τόση ένταση και τόσο απρόβλεπτο τέλος, που το διάβασα μέσα σε ένα απόγευμα. Δεν μπορούσα να το αφήσω με τίποτα. Μην το χάσετε!
Ένα συναρπαστικό, γεμάτο, αγωνία θρίλερ, από τα κορυφαία του είδους. Ένα βιβλίο που δεν μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις.

6) Στεφάνι από Ασπάλαθο - Σοφη Θεοδωρίδου


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα του 1939, η Κασσιανή κρυφοκοιτάζει πίσω απ’ την κουρτίνα της κάμαράς της το άγνωστο παλικάρι που σιγοπίνει τον καφέ του στην αυλή των γειτόνων τους, δίχως να υποψιάζεται ότι είναι ο άντρας που θα σφραγίσει τη ζωή της. Η δεκαπεντάχρονη κοπέλα ασφυκτιά στην επαρχία, στη σκιά του αυστηρού ιεροκήρυκα πατέρα της. Ο δεκαοχτάχρονος Λυκούργος, απ’ την άλλη, οραματίζεται το μέλλον του στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας.
Τους δυο νέους θα ενώσει ένα εφηβικό φιλί και μια βάρβαρη τιμωρία. Θα τους χωρίσουν οι δικές του επιλογές κι η Ιστορία. Στα χρόνια που τους περιμένουν η Κασσιανή θα υποχρεωθεί να επωμιστεί βάρη που δεν της έπρεπαν.
Αντιμέτωπη μ’ ένα κράτος εχθρικό και μια κοινωνία ματωμένη, θα αισθανθεί συχνά ότι σταυρώνεται για λάθη εκείνου κι ότι το στεφάνι που κάποτε της φόρεσε είναι φτιαγμένο απ’ τον αγκαθωτό ασπάλαθο, που χρησιμοποιούν στον τόπο της για φράχτη ή για προσάναμμα. Στο κλειστοφοβικό σύμπαν του νέου κόσμου της θ’ αναγκαστεί ν’ απαρνηθεί ακόμη κι αυτή τη γυναικεία της υπόσταση, μέχρι τη μέρα που θα διαπιστώσει πως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.
Μια επαρχιακή πόλη απ’ τη μεταξική Ελλάδα μέχρι τη μετεμφυλιακή της δεκαετίας του ’50. Ένα ζευγάρι παρασυρμένο απ’ τις μπόρες των καιρών. Ένα στεφάνι φτιαγμένο από ασπάλαθο.

Κριτικές:

Η κ. Θεοδωρίδου είναι η ελπίδα μας. Κάθε φορά που εκδίδεται ένα βιβλίο της είναι ένας φάρος που μας οδηγεί να μην "πέσουμε" στα "βράχια" που μας παρασύρουν κάθε φορά. Στην εποχή μας είναι πολύ ελπιδοφόρο να υπάρχουν συγγραφείς ,σαν την κ. Θεοδωρίδου, να μας υπενθυμίζουν την πολύπαθη γενιά που προερχόμαστε, πόσο έχουμε πολεμήσει για την ελευθερία ν΄αγαπάμε, να ερωτευόμαστε και κυρίως να είμαστε πνευματικά και ουσιαστικά Ελεύθεροι. Ανυπομονώ κάθε φορά για τα βιβλία της. Καλοτάξιδο!
Άλλο ένα υπέροχο βιβλίο για την συλλογή μου.Το περιμένω πως και πως. Καλοτάξιδο και αυτό όπως όλα τα προηγούμενα κυρία Θεοδωρίδου.
Ο τίτλος και η υπόθεση του βιβλίου με προδιαθέτει για τη συνέχεια. Πιστεύω πως η κυρία Θεοδωρίδου θα αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ζοφερό κομμάτι της ιστορίας μας που καλύπτει την περίοδο από τη δικτατορία του Μεταξά έως τη μετεμφυλιακή Ελλάδα. Έχω την πεποίθηση πως η κυρία Θεοδωρίδου επιστρέφει ξανά ύστερα από το αριστουργηματικό η νύφη φορούσε μαύρα. Είμαι σίγουρη πως δε θα με απογοητεύσει.Το περιμένω εναγωνίως.

7) Η ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΦΙΝΙΞ
ΠΟΛ ΣΑΣΜΑΝ


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εμπιστεύομαι το Χάπι μου. Με τα χρόνια αναπτύξαμε μια ιδιαίτερη σχέση, και ξέρω με σιγουριά ότι δε θα μου έκανε ποτέ κακό, όπως δε θα του έκανα κι εγώ. Φυσικά, δεν μπορώ να είμαι απολύτως βέβαιος μέχρι να το καταπιώ αλλά έχω την πεποίθηση, όσο μπορεί να την έχει κάποιος χωρίς αποδείξεις, ότι, όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή, το Χάπι θα κάνει τη δουλειά του γρήγορα, νοικοκυρεμένα και αθόρυβα…
Με λένε Ραφαήλ Ιγνάτιο Φίνιξ και είμαι εκατό χρόνων – ή, για να ακριβολογήσω, θα γίνω σε δέκα μέρες, τις πρώτες ώρες της 1ης Ιανουαρίου του 2000, όταν θα αυτοκτονήσω.

Γεννημένος στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο Ραφαήλ Ιγνάτιος Φίνιξ είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του ακριβώς τη στιγμή που ο προηγούμενος αιώνας θα δίνει τη σκυτάλη στον νέο. Στο «έργο» του θα τον βοηθήσει το Χάπι, αλλά πρώτα θα πρέπει να τακτοποιήσει όλες του τις υποθέσεις και να βγάλει νόημα από την ίδια του τη ζωή.
Κι έτσι, αποφασίζει να καταγράψει τα πάντα. Όχι όμως με τον παραδοσιακό τρόπο. Θα αγνοήσει το χαρτί και το μολύβι και θα αρχίσει να γράφει την ιστορία του πάνω στους τοίχους του εγκαταλειμμένου πύργου όπου διαμένει.
Ξεκινώντας από τη μοιραία πρώτη περιπέτειά του με την Έμιλι, την παιδική φίλη που θα γίνει ο φύλακας άγγελός του, ο Ραφαήλ θα θυμηθεί τις πάμπολλες εμπειρίες, τις άπειρες συναντήσεις και, φυσικά, τους δέκα φόνους που διέπραξε μέσα σε αυτά τα χρόνια…
Ιδού, λοιπόν, μια εντελώς ανορθόδοξη περιγραφή του εικοστού αιώνα – ή μάλλον η εξωφρενική, κάπως αναξιόπιστη αλλά σίγουρα μοναδική εκδοχή του από έναν πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο.

8) Τα δάκρυα του Θεού - Χρυσιήδα Δημουλίδου


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λένε πως κάθε φορά που ο Θεός βλέπει εμάς τις πουτάνες, δακρύζει. Δακρύζει από ντροπή, μια και σ’ εμάς δεν περισσεύει. Mα αν ο Θεός δακρύζει, ο Θάνατος μας χρωστάει! 

Δεκαετία του 1950. Πάνω στις πληγές μιας Ελλάδας που ακόμη αιμορραγεί από τον πόλεμο, σε μια γειτονιά του Πειραιά, την περίφημη Τρούμπα, ανάμεσα σε καπνούς στριφτών τσιγάρων και φθηνών ποτών, ο έρωτας εναποθέτει στα κορμιά γυναικών τα ξεφτισμένα όνειρά του και την ελπίδα πως η ζωή είναι μαγική κι ωραία. Μέρα και νύχτα οι πόρνες σουλατσάρουν στα στενοσόκακα, πουλώντας τα κορμιά τους για ελάχιστα χρήματα. Λίγα βήματα πιο πέρα οι τάχα προστάτες τους καραδοκούν σαν γύπες να αρπάξουν τη λεία τους, πουλώντας τους υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο, φτιαγμένο με χρυσόσκονη και αγγέλους. Η κάθε μια από αυτές τις γυναίκες έχει να σου πει και μια διαφορετική ιστορία, που μπορεί να ξεκίνησε από τα καλύτερα σπίτια ή ακόμη κι από έναν γάμο, έναν αρραβώνα, έναν μεγάλο έρωτα. Μια από αυτές τις γυναίκες υπήρξα κι εγώ, γνωστή με το όνομα μαντάμ Τζένη, που από απλή πόρνη έφτασα να έχω το πιο διάσημο μπορντέλο της Τρούμπας.

Όχι, η ζωή δε μου στάθηκε στα δύσκολα. Εύκολα δεν υπήρχαν. Μια νύχτα δική μου ολόκληρη η ζωή σου… Αυτή τη νύχτα θα σου διηγηθώ. Πλέον στα ογδόντα μου, εδώ και πολλά χρόνια, είμαι η Ευγενία Φράνκου, μια αξιοσέβαστη γυναίκα που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από την οικογένεια και το περιβάλλον της. Κανείς δεν έμαθε ποτέ ποια πραγματικά ήμουν. Γιατί το κάνω τώρα αυτό; Γιατί σε μένα ο θάνατος χρωστάει ακόμη…

Κριτικές:

Υπέροχο βιβλίο γεμάτο αισθήματα και εικόνες..σαν να είσαι εκεί!Αυτό το βιβλίο κυριολεκτικά σε ρουφάει μέσα του!Ευχαριστούμε για το ταξίδι κ. Δημουλίδου!Εξαιρετικά μοναδική και ξεχωριστή και αυτή τη φορά!
Το συγκεκριμένο είναι όντως ένα καταπληκτικό βιβλίο. Ζεις έντονα συναισθήματα και η συγκίνηση που νιώθεις είναι αναπόφευκτη. Τελικά στη ζωή κανείς μας δεν ξέρει τι θα του λάχει και πως θα έρθουν τα πράγματα. Μερικές φορές ίσως να κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε, πράγματα που ίσως να πληγώνουν τους γύρω μας, πράγματα πολύ άσχημα και να αλλάζουμε και να χάνουμε τελείως τον εαυτό μας , όμως τα δάκρυα του Θεού είναι η αγάπη Του και όχι η ντροπή του, γιατί ο Θεός αγαπά και τους αμαρτωλούς, και μόνο η αγάπη πρέπει να υπάρχει και στη δική μας την ψυχή. Η αγάπη όλα μπορεί να τα καταφέρει. Ο Θεός πάντα είναι δίπλα μας για να μας υποδείξει τον σωστό δρόμο. Δεν είναι τιμωρός, εμείς είμαστε οι μόνοι που τιμωρούμε τον εαυτό μας, επειδή διαλέγουμε πάντα τον λάθος δρόμο.
Ένα βιβλίο αριστούργημα, που διαβάζεται απνευστί! Μου άρεσε πολύ η έμφαση στο θέμα μητέρας- παιδιού καθώς και ο τρόπος της ηρωίδας να ελίσσεται στις καταστάσεις παρ 'όλα τα γεγονότα που διαδραματίζονται με γλαφυρότητα από τη συγγραφέα. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.


Εσείς έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά τα βιβλία; Αν ναι, ποια είναι η γνώμη σας σας άρεσαν; Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο μου. Τα λέμε σε επόμενο. Φιλάκια











1 σχόλιο: