Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Book Review: Το κορίτσι του τρένου - Πολα Χοκινς

Book Review: Το κορίτσι του τρένου - Πολα Χοκινς

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ
Η Ρέιτσελ παίρνει το ίδιο τρένο κάθε πρωί. Ξέρει ότι θα σταματήσει στον ίδιο σηματοδότη, την ίδια ώρα, και θα αντικρίσει τα ίδια σπίτια δίπλα στις ράγες. Αρχίζει, μάλιστα, να νιώθει οικεία με το ζευγάρι που ζει σ’ ένα από αυτά. «Τζες» και «Τζέισον» τους αποκαλεί. Η ζωή τους, στα δικά της μάτια, είναι τέλεια. Μακάρι να μπορούσε και η Ρέιτσελ να είναι τόσο ευτυχισμένη.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Και μια μέρα βλέπει κάτι που τη σοκάρει. Κρατάει μόλις μία στιγμή μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το τρένο, αλλά είναι αρκετό. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Τώρα η Ρέιτσελ έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος της ζωής που παρακολουθούσε από μακριά. Τώρα ήρθε η ώρα να το καταλάβουν κι εκείνοι: είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κορίτσι του τρένου…

Ένα καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ, στα χνάρια των επιτυχιών Το κορίτσι που εξαφανίστηκε και Αμνησία.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Προσωπική γνώμη:
Πριν το διαβάσω όλοι μιλούσαν για το συγκεκριμένο βιβλίο. Κυκλοφορεί σε 30 χώρες, έχει βραβευτεί από το Goodreads και έχει γίνει ταινία. Η υπόθεσή του με ενθουσίασε και η αλήθεια είναι ότι μπήκα στον πειρασμό να δω την ταινία πριν τελειώσω το βιβλίο αλλά δεν το έκανα. Είναι ένα αρκετά καλογραμμένο βιβλίο με ελάχιστα τυπογραφικά λάθη. Αν και στην αρχή με μπέρδευαν λίγο οι ημερομηνίες και δεν μπορούσα να συνδέσω τα γεγονότα, σιγά σιγά μπήκα στο νόημα και έγινα ένα με την ιστορία. Η περιγραφή των τοποθεσιών, τα τοπία, οι καταστάσεις.. όλα ήταν τόσο παραστατικά που ένιωθα λες και ήμουν εκεί! Παρατηρούσα μαζί με τη Ρειτσελ τη Μέγκαν και τον Σκοτ. Ζούσα μαζί με την Μπεθ, τον Τομ και την Άννα. Το μυστήριο συνεχώς αυξανόταν και η αγωνία μου κάλπαζε μέρα με τη μέρα. Δεν μπορούσα να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου. Το τελείωσα σε 4 μέρες και το τέλος με ικανοποίησε γιατί ήταν αυτό που περίμενα. Η ιστορία της Ρειτσελ εξελισσόταν πολύ αργά σε σχέση με την ιστορία της Μέγκαν που εξελισσόταν γρήγορα. Σε όλη την πλοκή της ιστορίας κυριαρχούσε η περιέργεια και ρίζωνε μέσα μου η αγωνία να διαβάσω παρακάτω, να μάθω την αλήθεια. Αγωνιούσα μαζί με τη Ρειτσελ κι εγώ! Έτρεχαν τα μάτια μου πάνω στις σελίδες και ενοχοποιούσα όλους τους ήρωες μέχρι να μάθω την αλήθεια. Το αγάπησα αυτό το βιβλίο. Ήταν το πρώτο θρίλερ που διάβαζα και με άφησε απολύτως ικανοποιημένη. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! 

Διαβάστε περισσότερα για το συγκεκριμένο βιβλίο εδώ
www.psichogios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου