Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Βιβλιοκριτική: Κρυφές Ζωές - Αλεξ Κριστοφι

   Τι σας υποσχέθηκα; 3 βιβλιοκριτικές από μένα για εσάς. Γιατί ξέρω πολύ καλά πόσο αγαπάτε τα βιβλία όπως κι εγώ! Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο "Κρυφές ζωές" του Αλεξ Κριστοφι. Το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, έχει 328 σελίδες και το τελείωσα μέσα σε 4 μέρες. Μην με μαλώνετε! Είχα δουλειές! :P

Πάμε λοιπόν να σας δούμε την κριτική μου γι αυτό το βιβλίο...

Η κριτική μου
Η αλήθεια είναι δεν συνηθίζω να διαβάζω βιβλία ξένων συγγραφέων ωστόσο επιχείρησα να διαβάσω το "Κρυφές Ζωές" του Αλεξ Κριστοφι. Το φοβόμουν ιδιαίτερα βέβαια στην αρχή αλλά στην πορεία άλλαξα γνώμη. Αρχικά ήταν λίγο κουραστικό ωστόσο άλλαξε αυτή η κατάσταση στην πορεία. Μέσα από τις σελίδες του κατάλαβα πόσο υπέφερε ο κόσμος στον πόλεμο και πως προσπαθούσαν να ξεχαστούν. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία, για ένα βιβλίο που σου δίνει μια αίσθηση νοσταλγίας,  κρυμμένων αισθημάτων και ανεκπλήρωτων επιθυμιών. Είναι κάτι περισσότερο από μια ιστορία αγάπης. Αγάπησα τον Ραλφ και την Ελσα! Η ιστορία τους ξεδιπλώνεται με φοβερή κομψότητα! Ο Άλεξ Κριστοφι γράφει τη ζωή δύο εξαιρετικών χαρακτήρων μέσα από μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, από τον πόλεμο και τα επακόλουθά του μέχρι τις θανατηφόρες αναταραχές της δεκαετίας του 1960 στο Παρίσι. Αισθάνεσαι σαν να είσαι εκεί και να ζεις από κοντά τα πάντα!  Οι χαρακτήρες είναι έξοχοι και η ιστορική λεπτομέρεια σπουδαία. Το αγάπησα! 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Εσείς έχετε διαβάσει το "Κρυφές ζωές" του Αλεξ Κριστοφι; Αν ναι, σας άρεσε; Ποια είναι η άποψή σας γι αυτό; Θα περιμένω με ανυπομονησία τα σχόλιά σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου